CO₂-Prestatieladder


Bij Gemoco zetten we ons actief in voor een duurzamere toekomst. Daarom implementeren we de CO₂-Prestatieladder, een erkend instrument waarmee we onze CO₂-uitstoot kunnen monitoren, verminderen en transparant maken. Duurzaam bouwen en milieubewust ondernemen zijn verankerd in onze werkwijze. Met innovatieve oplossingen en een circulaire aanpak streven we naar een groenere en verantwoorde bouwsector.

Gemoco - CO2-prestatieladder - startpositie

Startpositie


Om onze CO₂-uitstoot en ons energieverbruik grondig in kaart te brengen, werken we samen met Encon, een specialist in energie- en duurzaamheidsadvies. Encon helpt bedrijven bij het identificeren en implementeren van energiebesparende maatregelen, het optimaliseren van processen en het verlagen van hun ecologische voetafdruk. Dit adviesbureau voerde een diepgaande analyse uit, waaruit blijkt dat de totale CO₂-uitstoot van onze organisatie in 2023 1.816,98 ton bedroeg.

Doelstellingen


We streven naar certificering op niveau 3 van de CO₂-Prestatieladder en engageren ons om onze absolute CO₂-uitstoot met 42% te verminderen tegen 2030, in vergelijking met het referentiejaar 2023. Dit doen we door concrete maatregelen te nemen, waaronder:

Gemoco-CO2-prestatieladder-elektrificatie voertuigen

elektrificatie van voertuigen - overschakeling van diesel naar biodiesel

Gemoco-CO2-prestatieladder-zonnepanelen

installatie van zonnepanelen

Gemoco-CO2-prestatieladder-groene-elektriciteit

gebruik van groene elektriciteit

Gemoco-CO2-prestatieladder-groen-verwarmen

afschaffing van fossiele brandstoffen voor verwarming

Met behulp van deze maatregelen verlagen we niet alleen onze klimaatimpact, maar spelen we ook in op de steeds strengere milieueisen van de overheid en onze klanten. Bovendien opent het behalen van de CO₂-Prestatieladder de deur naar duurzame aanbestedingen en nieuwe samenwerkingen. Het behalen van verschillende treden op de ladder toont ook aan dat Gemoco zich continu inzet voor verbetering en innovatie op het gebied van milieumanagement.

Transparant communiceren


Open communicatie over onze duurzaamheidsinitiatieven is cruciaal. Intern worden medewerkers zich hierdoor bewust van het belang van CO₂-reductie, begrijpen ze hoe ze zelf hun steentje kunnen bijdragen en blijven ze op de hoogte van onze inspanningen. 

Extern is het essentieel om regelmatig te communiceren over ons CO₂-beleid, onze voetafdruk en de voortgang van onze reductiedoelstellingen. Zo onderstrepen we onze verantwoordelijkheid en laten we zien dat we als bedrijf actief bijdragen aan een duurzamere toekomst.

CO2-prestatieladder-downloads

Downloads


Raadpleeg de onderstaande documenten voor de volledige rapportage van onze CO-uitstoot en een overzicht van onze duurzaamheidsinitiatieven.

Documenten:

Beleidsverklaring Gemoco

CO2-communicatieplan Gemoco

CO2-reductieplan Gemoco

CO2-voetafdrukrapport Gemoco

Initiatieveninventaris Gemoco

 


Recycling


Gemoco verwerkt en herbruikt de overschot van opbraak- en afbraakwerken. Alles wat af- of opgebroken wordt, wordt opnieuw gebruikt als funderingsmateriaal. Vooral beton, mestelwerk en asfalt komen in een breekinstallatie terecht die het verkleinen en afzeven. Het eindproduct zijn puingranulaten, een alternatief voor grind.  

We verwerken bouw- en puinafval op onze eigen recyclage-depot achter het bedrijf dat voldoet aan de nodige normen inzake materiaal en milieu. Onze machines met zeer lage emissie-normen zorgen voor een minimale mileubelasting en enorme brandstofbesparing.  

Ons depot bevat het keurmerk (COPRO) dat de kwaliteit van secundaire of gerecycleerde grondstoffen garandeert.

Gemoco bouw en infrastructuur
Een vraag of vrijblijvende offerte? Contacteer ons.

GEMOCO nv
Oude Heidestraat 81
3740 Bilzen
BTW BE0434.525.059

T 089 41 52 80 - F 089 41 83 39